Τεύχος 16- Αεροδυναμικά στολιδάκια

Με αφορμή το βιβλίο «Μια ζαχαρένια συνταγή» μπορούμε να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας αεροδυναμικά στολιδάκια για να στολίσουμε με αυτά το δέντρο μας και με αγάπη την καρδιά μας.

 

 

Υλικά:

Μία κούπα αλεύρι / Μια κούπα αλάτι / Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι / Λίγο νερό / Έξι κουταλιές της σούπας αισιοδοξία / Πέντε κουταλιές του γλυκού αγάπη / Δύο κιλά ελπίδας σε κύβους / Δύο λίτρα αλήθεια / Τέσσερις μεζούρες γέλιου / Δύο ματσάκια αλληλεγγύης / Τριάντα σταγόνες ανθρωπιάς / Ένα μπολ / Ταψάκι / Λαδόκολλα / Κουπάτ / Χρώματα / Πινέλο / Σπάγκος / Πλάστης / Αναδευτήρας / Ασημόσκονη / Ψαλίδι

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι , το αλεύρι, το λάδι και το νερό μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι. Με το πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι και κάνουμε σχέδια με τα κουπάτ. Δημιουργούμε μια τρύπα στα σχέδια μας για να μπορέσει να περαστεί ο σπάγκος. Βάζουμε τα αεροδυναμικά στολιδάκια στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. Αφού κρυώσουν τα βάφουμε με τα χρώματα που επιλέγουμε εμείς και τα πασπαλίζουμε με αεροδυναμική ασημόσκονη. Τα αεροδυναμικά στολιδάκια μας είναι έτοιμα.

 

 

*Τα πολύ μικρά σχέδια μπορούν να γίνουν διακοσμητικά σε πιατέλες ή ακόμα και σε κουτιά με δώρα που θα φτιάξετε οι ίδιοι.

 

Καλή διασκέδαση!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart