Τεύχος 115- Η οικογένειά μου

Με αφορμή το βιβλίο «Οικογένεια είναι…» συζητάμε και γνωρίζουμε στα παιδιά τα διαφορετικά είδη οικογενειών. Έτσι τους βοηθάμε στο να μπορούν να αποδέχονται ως ίσα γιατί οικογένεια είναι η αγάπη, η αγκαλιά και η ασφάλεια. Τέλος συζητάμε με τα παιδιά για την δική μας οικογένεια και την φτιάχνουμε.

 

Υλικά:

Ρολά χαρτί υγείας/ Τέμπερες σε χρώματα της επιλογής σας/ Νήμα σε χρώμα επιλογής/ Σπάγκος/ Κίτρινο Κάνσον/ Μαύρο μαρκαδόρο/ Μικρά ματάκια/ Πινέλο/ Κόλλα για χειροτεχνίες

 

Βάφουμε τα ρολά με τέμπερα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας μας (πχ. δυο κόκκινα αν η οικογένεια μας αποτελείται από δυο μαμάδες ή δυο μπλε αν αποτελείται από δυο μπαμπάδες ή ένα μπλέ και ένα κόκκινο αν έχουμε ένα μπαμπά και μια μαμά ή ένα κόκκινο αν έχουμε μόνο μαμά κτλ.) Κόβουμε ένα ρολό στη μέση και το βάφουμε με πορτοκαλί τέμπερα (κάνουμε τόσα όσα είναι τα παιδιά) Αφού στεγνώσουν κολλάμε μάτια, σχεδιάζουμε στόμα και κολλάμε τα μαλλιά που έχουμε φτιάξει με το νήμα όπως στις εικόνες. Τέλος τα «αγκαλιάζουμε» με σπάγγο και γράφουμε μέσα στη καρδιά από κάνσον που έχουμε κόψει τι σημαίνει για εμάς η οικογένεια.

 

*Οι οικογένειες που δημιουργήθηκαν είναι ενδεικτικές, περιμένω να δω τις δικές σας, δώστε αγάπη και ασφάλεια είναι ότι χρειαζόμαστε.

 

Καλή επιτυχία!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart