Τεύχος 172- Οι κούκλες του Καρυοθραύστη

Με αφορμή το βιβλίο «Ο καρυοθραύστης» κουβεντιάζουμε με τα παιδιά για όλα τα μηνύματα που περνάει ιστορία. Τέλος φτιάχνουμε τις παρακάτω κούκλες για να  αναπαραστήσουμε μαζί με τα παιδιά την ιστορία του καρυοθραύστη.

 

Υλικά:

Ρολά χαρτί Υγείας/ μπλε, κόκκινο, ροζ, κίτρινο χαρτί Α4/ Μαύρο, γκρι, καφέ κάνσον/ Μαύρο, κίτρινο, ροζ μαρκαδόρο/ Χρυσό σελοτέιπ/ Κόκκινο γκοφρέ/ Κόλλα για χειροτεχνίες/ Ψαλίδι/ πινέλο

 

Καρυοθραύστης: Κόβουμε ένα μπλε κομμάτι χαρτί και το βάζουμε στο κάτω μέρος. Ύστερα ένα κόκκινο και πιο πάνω ένα ροζ. Σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τέλος κόβουμε στο μαύρο κανσόν ένα κομμάτι και βάζουμε στο επάνω μέρος για το καπέλο του καρυοθραύστη. Τοποθετούμε ανάμεσα στο καπέλο και στο πρόσωπο την χρυσή λωρίδα.

 

Κλάρα: Κόβουμε ένα κομμάτι κόκκινο γκοφρέ για το φόρεμα ένα κομμάτι ροζ Α4 για πρόσωπο και σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά. Τέλος κόβουμε σε καφέ κάνσον τα μαλλιά της και το κολλάμε στο πάνω μέρος του σώματος της Κλάρα.

 

Βασιλιάς ποντικιών: Κόβουμε σε γκρι κανσον δύο αυτιά και στο ροζ τα εσωτερικά των αυτιών. Επιπλέον στο κίτρινο κάνσον ένα στέμμα. Κόβουμε το ρολό όπως τις εικόνες και κολλάμε μεταξύ τους. Ύστερα κολλάμε τα αυτιά στο πίσω μέρος του ρολού. Σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ποντικού.

 

Οι ήρωες είναι έτοιμοι!

 

Καλή επιτυχία

Καλή διασκέδαση!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart