Οι μαλλιαροί

Εκδόσεις: Petita Demas

Συγγραφέας: Bali Engel

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ ετών

 

Κάπου ανάμεσα στα βουνά του Περού, υπάρχει ένα τσίρκο. Άνθρωποι έρχονται από όλο το κόσμο να δουν το καταπληκτικό θέαμα που παρουσιάζεται. Εκεί εμφανίζεται η οικογένεια των μαλλιαρών. Ο μπαμπάς, η μαμά, τα δίδυμα καταφέρνουν με ευκολία να εξημερώνουν λιοντάρια και να κάνουν φοβερά ακροβατικά. Όμως η Έλλη, η κόρη τους, παρόλο που είναι εξίσου μαλλιαρή δεν καταφέρνει να χρησιμοποιεί τα μαλλιά της όπως η υπόλοιπη οικογένεια. Ανυπομονεί να ανακαλύψει το ταλέντο της. Όμως τα μαλλιά της είναι απαλά και υπερβολικά λεπτά και δεν τη βοηθούν να κάνει όσα θέλει. Αποφασίζει να φροντίσει τα ζώα που ζουν μαζί τους, τους τραγουδά και αυτά το απολαμβάνουν κουλουριασμένα στα μαλλάκια της. Ένα πρωινό όμως τα ζώα ξυπνούν και δίνουν την δική τους παράσταση, μη σταματώντας να ξύνονται και να κουνιούνται. Το ίδιο και η Έλλη. Ποιος λέτε να βρεθεί μέσα στα μαλλιά της Έλλης; Θα καταφέρει να βρει το ταλέντο της η μικρή μαλλιαρή;

 

Μια ξεκαρδιστική ιστορία γεμάτη ανατροπές που σκοπό έχει να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν την έννοια και την σημασία του να μπορείς να ανήκεις κάπου αλλά και ταυτόχρονα να διατηρείς την μοναδικότητα σου.
Ευκολονόητο λεξιλόγιο, εξαιρετική εικονογράφηση, ανατροπές και φοβερό φινάλε στην ιστορία των μαλλιαρών κάνουν το βιβλίο άξιο ανάγνωσης για περισσότερα από ένα βράδια.

 

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Petita Demas

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart