Στα κύματα της Έλλης

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Προτεινόμενη Ηλικία:4+ Ετών

 

Ένας ναυτικός ατρόμητος, έμπειρος και πολυταξιδεμένος, αυτός είναι ο Καπτανίκ. Ένας ναυτικός όμως που δεν ταξιδεύει όπως όλοι σε θάλασσες και πελάγη. Έχεις περιέργεια να μάθεις το που; Άκουσε προσεκτικά….

 

Κάνει ταξίδια μακρινά. Άλλα με μεγάλες περιπέτειες, άλλα με φουρτούνες και άλλα με απόλυτη γαλήνη. Όλα όμως τα ταξίδια του γίνονται στο ίδιο πέλαγος, στα μακριά σγουρά μαλλιά της Έλλης. Υπάρχουν ταξίδια όμορφα που πιάνει απ’ το βυθό μαργαριτάρια και άλλα που από το πρωί καταλαβαίνει πως θα είναι μια δύσκολη μέρα….για το “πέλαγος” του.

 

 

Αν λοιπόν αναρωτιέστε τι συμβαίνει στο “πέλαγος” του είναι ώρα να ξεφυλλίσετε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο που με μια πρώτη ματιά κάποιος θα πίστευε πως είναι η ιστορία της Έλλης. Για όσα νιώθει και βιώνει καθημερινά, για τα συναισθήματα της που αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη όπως όλων των παιδιών, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες, για τις όμορφες και δύσκολες στιγμές, για όσα την θυμώνουν αλλά και για όσα την ευχαριστούν ακόμη και για τις υπερβολικές αντιδράσεις σε πράγματα μικρά. Και όμως θα σας μαρτυρήσω πως είναι ένα άκρως καλοκαιρινό βιβλίο γραμμένο για ναύτες, περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια. Ένα βιβλίο που μέσα από τον δικό του τρόπο δείχνει στου μικρούς αναγνώστες πως τα πράγματα καμία φορά ίσως να είναι πιο απλά απ’ όσο πιστεύουν. Ένα παραμύθι αποτυπωμένο με προσεγμένη εικονογράφηση, προσιτό λεξιλόγιο που δίνει τροφή για αμέτρητα ταξίδια του μυαλού. Μια καλοκαιρινή επιλογή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

 

 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart