Τεύχος 1 – Το σπίτι της μέλισσας

Με αφορμή το βιβλίο “Στη θάλασσα μια μέρα” μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να κατανοήσει πως η κάθε ζωή επάνω στον πλανήτη είναι σημαντική και έχει λόγο ύπαρξης. Μπορούμε να συζητήσουμε με το παιδί για το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Ο άνθρωπος είναι μέρος του πλανήτη και εξαρτάται από τα πλάσματά του. Στην περίπτωση μας, πως ο άνθρωπος εξαρτάται από τη μέλισσα. Αναφερόμαστε στη θαυμαστή κοινωνία των μελισσών, το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους και το σπουδαίο ρόλο τους στη διατήρηση της χλωρίδας και κατ’  επέκταση της ζωής(αφού από την ύπαρξη των μελισσών εξαρτάται η γονιμοποίηση των φυτών, η ύπαρξη των καρπών, η ζωή των ζώων και τελικά η ζωή των ανθρώπων).Τέλος για να διασκεδάσουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια όμορφη και εύκολη κατασκευή!

 

Υλικά:

Ποτήρι φελιζόλ/ Κίτρινη τέμπερα/ Καφέ, Κίτρινο & Άσπρο χαρτόνι κάνσον/ Σπάγκος/ Κίτρινο σύρμα πίπας/ Ματάκια/ Πινέλο/ Κόλλα/ Μαύρος & Κόκκινος μαρκαδόρος/ Ψαλίδι

 

Βάφουμε το άσπρο ποτήρι φελιζόλ με την κίτρινη τέμπερα. Αφού στεγνώσει κολλάμε γύρω γύρω το σπάγκο. Κόβουμε το καφέ χαρτόνι στο σχήμα που θα έχει η πόρτα και την κολλάμε στο κάτω μέρος. Κόβουμε στο κίτρινο χαρτόνι δυο σώματα μέλισσας και δύο στρόγγυλα κεφάλια. Τραβάμε κάθετες γραμμές με το μαύρο μαρκαδόρο στο σώμα. Κολλάμε τα κεφαλάκι με τα σώματα και πάνω στο πρόσωπο κολλάμε τα μάτια και σχεδιάζουμε με τον κόκκινο μαρκαδόρο την μύτη και τα μάτια. Ακόμη κολλάμε στο πάνω μέρος του κεφαλιού το κίτρινο σύρμα πίπας αλλά και στο κάτω στο σώμα ακόμη ένα κομμάτι από αυτό. Τέλος φτιάχνουμε φτερά σε σχήμα καρδιάς που τα κολλάμε στις πλάτες των μελισσών ζωγραφίζοντας μικρές βούλες πάνω τους. Παίρνουμε το σύρμα πίπας που κρατάει τις μέλισσες βάζουμε λίγη κόλλα στο τελείωμα του και το βυθίζουμε στον πάτο του ποτηριού.

 

Καλή επιτυχία.!

Υ.Γ. Θα χαρώ πολύ να λαμβάνω φωτογραφίες σας από τη νέα μας αυτή στήλη.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart