Τεύχος 10- Τα κουμπολούλουδα

Με αφορμή το βιβλίο «Το Κουμπί» παρατηρούμε τα κουμπιά της καθημερινότητας μας. Κουμπιά στα παντελόνια, στα πουκάμισα αλλά και στα παπούτσια. Γιατί υπάρχουν εκεί; Τι κρατούν και γιατί έχουν διαφορετικά μεγέθη; Γνωρίζουμε πως τοποθετούνται επάνω στα ρούχα μας; Τι κάνουμε με την βελόνα και την κλωστή; Έπειτα μπορούμε να δείξουμε στα μεγαλύτερα παιδιά την διαδικασία του ραψίματος αλλά και να φτιάξουμε μαζί τους το παρακάτω παιχνίδι που ΄ναι γεμάτο κουμπιά και χρώματα που βοηθάει τα παιδιά στην εξοικείωση τους με τα χρώματα αλλά και την απόκτηση της ικανότητα να ταιριάζουν τα κουμπιά με τα αντίστοιχα χρώματα.

 

 

Υλικά:

Χαρτόκουτα / Ύφασμα / Κουμπιά σε διάφορα χρώματα / Βελόνα / Κλωστή / Τσόχα στα αντίστοιχα χρώματα με τα κουμπιά / Ψαλίδι / Κόλλα για χειροτεχνίες

 

Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτόκουτας. Ράβουμε πάνω στο ύφασμα τα κουμπιά. Κολλάμε το ύφασμα πάνω στο κομμάτι της χαρτόκουτας. Σχεδιάζουμε στις χρωματιστές τσόχες ένα σχέδιο της επιλογής μας (εγώ επέλεξα μεγάλα λουλούδια). Τα κόβουμε και ύστερα δημιουργούμε στο κέντρο ένα άνοιγμα με σκοπό να περνούν τα κουμπιά μέσα.

 

 

Καλή διασκέδαση!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart