Τεύχος 11- Μέσα στις γραμμές

Με αφορμή το βιβλίο “Κοίτα” ζητάμε από τα παιδιά να παρατηρήσουν τον κόσμο γύρω τους. Παρατηρώντας αναγνωρίζουν γραμμές στο δρόμο, κύκλους στα πιάτα, τετράγωνα στα παράθυρα. Όλες οι γραμμές από κάπου ξεκινούν και κάπου τελειώνουν. Μ’ αυτό το παιχνίδι τα παιδιά θα αρχίσουν να συνδέουν τις γραμμές με εικόνες πραγματικές αλλά και της φαντασίας τους. Η παρακάτω κατασκευή λοιπόν θα τα βοηθήσει να ολοκληρώσουν όλα όσα τους “γέννησε” η ανάγνωση αυτού του βιβλίου.

 

Υλικά:

Χαρτί Α4/ Μαρκαδόρους

 

Σχεδιάζουμε ένα περίγραμμα στο χαρτί Α4. Βάζουμε τελίτσες με διαφορετικό χρώμα. Ζητάμε από τα παιδιά να ενώσουν τις τελίτσες με γραμμές και να τις ακολουθήσουν περπατώντας με το δάχτυλο πάνω σ’ αυτές με σκοπό να καταλάβουν από που ξεκινούν και που τελειώνουν. Στο τέλος ζητάμε από τα παιδιά να βρουν σχήματα μέσα στο σχέδιο τους και να τα χρωματίσουν.

 

 

*Ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού αυξάνουμε ή μειώνουμε το αριθμό από τις τελίτσες και κατ’ επέκταση από τις γραμμές, έτσι ώστε τα μεγαλύτερα παιδιά να μπορούν να κάνουν περισσότερα και πιο σύνθετα σχήματα.

 

 

Καλή Διασκέδαση!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart