Τεύχος 13- Μια μπουγάδα γεμάτη ευχές

Με αφορμή το βιβλίο «Η μπουγάδα του Αϊ Βασίλη» συζητάμε με τα παιδιά για τη μαγεία των Χριστουγέννων, τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μιλάμε για τα έθιμα και ετοιμάζουμε την δική μας κάρτα για να μοιράσουμε τις ευχές μας σε συγγενείς και φίλους.

 

 

Υλικά:

Μπλε κάνσον / Κόκκινο κάνσον / Σπάγκος / Βαμβάκι / Διακορευτής / Μανταλάκια μικρά / Μαύρο μαρκαδόρο / Χρυσό ανεξίτηλο / Ψαλίδι / Κόλλα για χειροτεχνίες/ Πινέλο

 

Κόβουμε το μπλε κάνσον σε διαστάσεις 25×18εκ και το διπλώνουμε στην μέση. Σχεδιάζουμε και κόβουμε το σακάκι και το παντελόνι του Άγιου Βασίλη. Ζωγραφίζουμε πάνω στο σακάκι μια μαύρη γραμμή (ζώνη) και με το χρυσό ανεξίτηλο ζωγραφίζουμε ένα τετράγωνο πάνω στη ζώνη του. Κολλάμε βαμβάκι στα ρούχα του και κάνουμε δύο τρύπες δεξιά και αριστερά με σκοπό να περάσουμε τον σπάγκο. Τέλος κρεμάμε με τα μανταλάκια τα ρούχα της μπουγάδα και φτιάχνουμε χρυσά αστεράκια με τον ανεξίτηλο για να διακοσμήσουμε την κάρτα. Αφού στεγνώσουν ζητάμε από το παιδί ή το βοηθάμε να γράψει τις ευχές που θέλει να μοιράσει σε συγγενείς και φίλους!

 

 

Καλή Διασκέδαση!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart