Τεύχος 14- Η χαρούμενη μαγείρισσα

Με αφορμή το βιβλίο «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» συζητάμε με τα παιδιά για τις διαφορές μεταξύ των δύο γλυκών και τις διαφορές που ενδεχομένως έχουμε με τους άλλους αλλά και αν αυτές είναι τόσο σημαντικές για να μας κρατούν μακριά από κάποιους ανθρώπους. Τέλος ετοιμάζουμε την παρακάτω κατασκευή με σκοπό να έχουμε το δικό μας ετήσιο ημερολόγιο.

 

 

Υλικά:

Ξύλινη Κουτάλα/ Άσπρο Γκοφρέ/ Άσπρο Οντουλέ/ Χρυσό Κάνσον/ Ημερολόγιο/ Μαύρο Ανεξίτηλο/ Σπάγκο/ Χορταράκι για κατασκευές/ Ψαλίδι/ Κόλλα/ Πινέλο

 

 

Κόβουμε το άσπρο οντουλέ σε σχήμα ποδιάς. Κόβουμε μια ψηλή λωρίδα άσπρο οντουλέ και κολλάμε το γκοφρέ για να δημιουργήσουμε το σκούφο. Σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου στην κουτάλα. Κόβουμε λίγο χορταράκι για κατασκευές για να δημιουργήσουμε τα μαλλιά της μαγείρισσας και τα πιάνουμε στην μέση με ένα κομμάτι σπάγκο για περισσότερη σταθερότητα. Σχεδιάζουμε και κόβουμε στο χρυσό κάνσον αστέρια και τα κολλάμε στην άσπρη ποδιά. Τοποθετούμε πάνω στην κουτάλα τα μαλλιά, τον σκούφο και την ποδιά για να ολοκληρωθεί η κατασκευή. Τέλος κολλάμε το ημερολόγιο στο κάτω μέρος και ένα κομμάτι σπάγκο στο πίσω μέρος για να μπορέσει να κρεμαστεί στον τοίχο.

 

Καλή επιτυχία!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart