Τεύχος 2- Δρακοφωτιές

 

Με αφορμή το βιβλίο “Μπατλό ο δράκος” μιλάμε στα παιδιά για τους διαφορετικούς δράκους. Οι δράκοι κάποιες φορές κρύβουν πολύ αγάπη μέσα τους και οι φωτιές που βγαίνουν από τα στόματα τους δεν είναι από εκείνες που καίνε αλλά που δίνουν φως στις καρδιές όλων. Δώστε στα παιδιά πάντα και τις δύο όψεις της ιστορίας και αφήστε τα να επιλέξουν τι θεωρούν τα ίδια σωστό. Τέλος για να διασκεδάσετε φτιάξτε μαζί τους πολύχρωμους δράκους και ξεκινήστε το παιχνίδι.

 

Υλικά:

Ρολό χαρτί υγείας/Πομ πομ (σε δυο διαφορετικά μεγέθη)/ Ματάκια/ Γκοφρέ χαρτί (Κόκκινο/Κίτρινο/Πορτοκαλί)/ Τέμπερα σε χρώμα επιλογής/ Πινέλο/ Ψαλίδι/ Κόλλα

 

Βάφουμε με την τέμπερα στο χρώμα επιλογής μας και το αφήνουμε να στεγνώσει. Κόβουμε λωρίδες γκοφρέ χαρτί και τις κολλάμε στη μία εσωτερική πλευρά του ρολού χαρτί υγείας. Τέλος κολλάμε τα δύο μεγάλα πομ πομ στην αντίθετη πλευρά εξωτερικά του ρολού χαρτί υγείας και πάνω τους κολλάμε δυο μάτια. Στην αντίθετη πλευρά κολλάμε εξωτερικά του ρολού χαρτί υγείας τα δυο μικρότερα πομ πομ για να γίνουν τα ρουθούνια του δράκου…..

Πάρτε βαθιά ανάσα και…..

Φουυυυυυυυυυυυ

 

 

Καλή διασκέδαση!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart