Τεύχος 48- Κρυμμένος θησαυρός

Με αφορμή το βιβλίο «Τα μαγικά της Κυριακής» κουβεντιάζουμε με τα παιδιά για την έννοια της απώλειας αλλά και τις όμορφες στιγμές με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και πόσα όμορφα πράγματα έχουν να μάθουν δίπλα τους. Τέλος φτιάνουμε και εμείς ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού λιγάκι διαφορετικό, με αντικείμενα και υλικά που θα βρούμε έξω στην φύση μιας και η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά.

 

Υλικά:

Κουτί αποθήκευσης με διαχωριστικά/ Κόλλα Α4/ Μαρκαδόροι/ Κόλλα για χειροτεχνίες/ Πινέλο

 

Παίρνουμε το κουτί αποθήκευσης με τα διαχωριστικά. Αν δεν είναι εύκολο να το βρούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτί από παπούτσια και να φτιάξουμε διαχωριστικά από χαρτόκουτα. Έπειτα σχεδιάζουμε στην κόλλα Α4 τα αντίστοιχα διαχωριστικά και το κολλάμε στο καπάκι. Ζωγραφίσουμε αντικείμενα που είναι εύκολο να βρουν στην φύση ή την αυλή τα παιδιά την συγκεκριμένη εποχή και τους ζητάμε να βρουν και να ανακαλύψουν την φύση γύρω τους.

 

 

*Ανάλογα με την κάθε εποχή μπορούν να αλλάζουν και τα αντικείμενα προς εύρεση.

*Σε μεγαλύτερη ηλικία μπορούμε να γράφουμε την λέξη και να ζητάμε να διαβαστεί αλλά και να δώσουμε τη λέξη του αντικειμένου με κενά χρησιμοποιώντας κάποια γράμματα με σκοπό το παιδί να σκεφτεί και να μαντέψει τη λύση, σε μικρότερα παιδιά δίνουμε τις εικόνες για να αναπτύξουν την όραση και την αντίληψη τους.

 

 

Καλή διασκέδαση!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart