Τεύχος 7- Το κουτί της νύχτας

Με αφορμή το βιβλίο «To Κουτί της νύχτας» μιλάμε στα παιδιά για την διαδοχή μέρας – νύχτας. Τις δραστηριότητες που κάνουμε όσο ο ήλιος βρίσκετε ψηλά στον ουρανό αλλά και εκείνες που κάνουμε καθώς πέφτει το σκοτάδι. Τέλος φτιάχνουμε την παρακάτω κατασκευή με σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά την διαδοχή αυτή αλλά και να μπορούν να ξεχωρίζουν τι συμβαίνει στον ουρανό την ημέρα και την νύχτα.

 

Υλικά:

Κόλλα / Ψαλίδι / Μολύβι / Πινέλο / Κάνσον Γαλάζιο/ Κάνσον Κίτρινο/ Κάνσον Μαύρο/ Κάνσον Ασημί/ Κάνσον Χρώματος Επιλογής / Βελουτέ Μπλε Σκούρο

 

Κόβουμε σε μέγεθος κόλλας Α4 ένα κομμάτι κάνσον γαλάζιο. Στο ίδιο μέγεθος κόβουμε ένα κομμάτι βελουτέ μπλε σκούρο. Τα κολλάμε μεταξύ τους και τα τσακίζουμε σαν να δημιουργούμε μια πόρτα. Κόβουμε στο ασημί κάνσον φεγγάρι και αστέρια και τα κολλάμε στο μπλε σκούρο βελουτέ. Κόβουμε ένα ημικύκλιο στο κίτρινο κάνσον καθώς και ψηλές γραμμές με σκοπό να δημιουργήσουμε τον ήλιο. Κόβουμε στη μέση το ημικύκλιο και κολλάμε στο επάνω μέρος του γαλάζιου κάνσον προσθέτοντας τις ακτίνες. Κόβουμε στο μαύρο κάνσον μια κλειδαριά την οποία την κάνουμε δυο κομμάτια και στο χαρτόνι επιλογής μας φτιάχνουμε ένα κλειδί. Εξηγούμε στο παιδί τη χρησιμότητα του κλειδιού και του ζητάμε όταν ξημερώνει η μέρα να έχει κλειστή την κατασκευή και όταν έρχεται η νύχτα να την ανοίγει. Έτσι θα μπορεί να γίνει αντιληπτή η διαδρομή της μέρας – νύχτας.

 

Καλή επιτυχία!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart