Τεύχος 73- Φουρνάκι για λουκάνικα

Με αφορμή το βιβλίο «Νικ και Τέσλα – Ηλιακή Δύναμη: Η τελική μάχη» μιλάμε με τα παιδιά για τις ιδιότητες του ήλιου και για όλα τα οφέλη του και φτιάχνουμε μαζί τους  μια από τις κατασκευές που προτείνει το ίδιο το βιβλίο.

 

Υλικά:

1 κυλινδρικό κουτί από πατατάκια/Lουκάνικο Φρανκφούρτης/Ξυλάκι από σουβλάκι (30 εκ)/Σελοτέιπ / Πλαστικό περιτυλίγματος/1 άχρηστο κομμάτι χαρτόνι / Ψαλίδι/Μαγνήτης/Κοπίδι/Τρυπάνι/Πιστόλι σιλικόνης

 

Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του μεταλλικού πάτου δοχείου. Με το ξυλάκι ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του καπακιού. Ανοίξτε 3 τομές στο δοχείο με το κοπίδι όπως στις εικόνες. Κόψτε ένα κομμάτι από το χαρτόνι με διαστάσεις 30,5×10εκ και δυο με διαστάσεις 12,5×10εκ. Με ξυλάκι ανοίξτε μια τρύπα σε καθένα από τα μικρότερα κομμάτια στο κέντρο του κάθε κομματιού περίπου 5 εκ. από το άκρο κατά μήκος του χαρτονιού. Συναρμολογήστε την βάση από το φουρνάκι κολλώντας με πιστόλι σιλικόνης τα δυο μικρότερα κομμάτια του χαρτονιού όρθια στα άκρα του μεγάλου κομματιού όπως στις εικόνες. Τοποθετήστε τα μικρά κομμάτια σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το μήκος του δοχείου με τις τρύπες προς τα επάνω. Κολλήστε το μαγνήτη με το πιστόλι σιλικόνης σε ένα από τα όρθια χαρτονένια κομμάτια στο εσωτερικό και κλείστε το καπάκι. Κρατώντας το λουκάνικο μέσα στο δοχείο περάστε το ξυλάκι μέσα από την τρύπα του καπακιού και ύστερα τρυπήστε το λουκάνικο. Σπρώξτε το ξυλάκι μέχρι να βγει από την άλλη πλευρά. Κόψτε ένα κομμάτι πλαστικό περιτυλίγματος λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα που έχετε κάνει στο δοχείο. Κολλήστε με ζελοτέιπ τα άκρα του πλαστικού περιτυλίγματος στο δοχείο. Βάλτε το φουρνάκι σε ένα μέρος που το «χτυπάει» ο ήλιος. Για να ψήσετε ένα λουκάνικο μια ηλιόλουστη μέρα θα χρειαστεί περίπου 15 – 30 λεπτά. Όταν σας φανεί ότι το λουκάνικο ψήθηκε αφαιρέστε το πλαστικό περιτυλίγματος και βγάλτε το με προσοχή από το ξυλάκι.

 

Καλή σας όρεξη!

*Οι εικόνες και η διαδικασία είναι από τις οδηγίες που δίνει το βιβλίο για να κατασκευάσετε δικές σας συσκευές πάντα με την επίβλεψη ενός ενήλικα.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart