Το παραμύθι με τα χρώματα

Εκδόσεις: Κέδρος

Συγγραφέας: Αλέξης Κυριτσόπουλος

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

 

 

Σε μια χώρα μακριά

Όπου όλα ήτανε χρωματιστά,

Πράγματα συμβαίνουν φοβερά

Και χαλάει η χαρά.

 

Ένα ταξίδι ξεκινάει το λυπημένο ουράνιο τόξο μας. Στεναχωρημένο από την αδιαφορία των κατοίκων της χώρας όπου έμενε αποφάσισε να μαζέψει τα υπάρχοντα του που στην ουσία δεν ήταν παρά τα ίδια του τα χρώματα ακόμη και από τις ψυχές των ιδίων των ανθρώπων.

Τους άφησε πίσω κενούς και μουντούς να μην βρίσκουν κανένα νόημα στην ασπρόμαυρή τους χώρα. Αυτή η κατάσταση όμως στεναχωρούσε περισσότερο τους μικρούς κατοίκους της χώρας αυτής. Αποφάσισαν να πάρουν δραστικά μέτρα λοιπόν και ξεκίνησαν να φέρουν πίσω όχι μόνο τα χρώματα που τόσο πολύ έλειπαν από την ψυχή τους αλλά και το ίδιο το ουράνιο τόξο που το στεναχώρησαν. Ο Παύλος, ο Στέφανος, ο Αλέξανδρος και η Ζωή κυνηγούν να φέρουν πίσω την χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων. Τι λέτε θα τα καταφέρουν;

 

Ένα παραμύθι που παρ’ όλη την απλή γραφή του, δημιουργεί στα παιδικά μυαλά “δυνατές” χρωματιστές εικόνες. Τους βοηθά να καταλάβουν αξίες της ίδιας της ζωής αλλά και πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο στην ζωή μας. Ένα παραμύθι που σίγουρα δεν θα σας λείψει το χρώμα, που όλοι θεωρούμε βασικό συστατικό για την ψυχολογία μας πόσο μάλλον των ίδιων των παιδιών. Αλλά και η δράση, η οποία εξιτάρει και κρατά την φαντασία και το ενδιαφέρον του παιδιού σε εγρήγορση. Φυσικά στο τέλος η έκπληξη , ένα απρόσμενο φινάλε που θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να σκεφτούν που αλλού μπορεί να κρύβονται τα χρώματα τις βροχερές ημέρες. Ένα διαχρονικό παραμύθι που θα πρέπει σίγουρα να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart